A New Home in a Old School/04

atls_wonen_in_een_oude_school_09

Het alweer een poosje geleden dat ik iets over mijn toekomstige huis vertelde. Leuk nieuws – we mogen eindelijk de school vrij bezoeken! Sinds februari heb ik het gebouw maar drie keer gezien. Dan blijft het moeilijk visualiseren hoe het mogelijk eruit gaat zien. En afgelopen maandag hebben ik en mijn toekomstige buren het pand goed kunnen bekijken.

atls_wonen_in_een_oude_school_10
Een kleine samenvatting – de school is gebouwd in 1902 en er zijn 12 lokalen. De ruimtes zijn zo ingedeeld als zes woningen, allen bestaande uit 2 klaslokalen boven elkaar. Bij de online inschrijving zijn we nummer 4 geworden en mochten als vierde een woning uitkiezen. We kozen voor nummer E.

De school komt uit 1902 en ik hoopte tijdens de eerste bezichtiging dat de pand vol zat met authentieke details zoals glazuurde tegels. Maar dat viel een beetje mee. De grote ramen, de trappenhuis, de hoge ruimtes en de schoorstenen waren de enige originele elementen van het gebouw. Maar ik was al heel blij dat we in een oude school gaan wonen!atls_wonen_in_een_oude_school_03

In de oude tekeningen van het pand zagen we dat er tussen de lokalen geen stenen muur zat maar een houten pui. Samen met de casco architect zijn we gaan kijken. En ja, de houten puien zit er in! Van bijna 5 meter hoog! We hebben niet alles weggehaald, maar ik kan niet wachten ze in volle glorie te bewonderen. Ook zaten er op sommige plekken de oude tegels nog. Ik sta nu te springen om te beginnen – maar het gaat nog wel even duren. Hopelijk in september van 2017.

Onze volgende bezoek aan de school gaan we kijken hoe groot onze toekomstige slaapkamers worden. We gaan de afmetingen tapen met schilderstape en hopelijk geeft dat genoeg inzicht. We willen namelijk grote leefruimtes en kleine slaapkamers. Ik doe zelf weinig in een slaapkamer behalve slapen  – dus het mag wel klein. Ongeveer 10 tot 11 vierkante meter. Maar sommige vinden dat echt te klein. Ik heb zelf geen tienerkinderen nu, om te zien of ze echt meer ruimte nodig hebben. Wat vind jij?atls_wonen_in_een_oude_school_02

atls_wonen_in_een_oude_school_04atls_wonen_in_een_oude_school_07atls_wonen_in_een_oude_school_05atls_wonen_in_een_oude_school_08atls_wonen_in_een_oude_school_06

 

7 gedachten over “A New Home in a Old School/04

 1. Haha ik kan me voorstellen dta je niet kan wachten, van de plaatjes alleen al beginnen mijn handen te jeuken. Ken genoeg mensne die leven in een studentenkamer van 11 m2, dus het kan best zou ik zeggen. Het scheelt wel als de kamers een beetje hoog zijn, dat geeft wat lucht.

  Like

  1. Ha, dan kan je meehelpen als de tijd zo ver is ;-). De hoogte wordt in de slaapkamers niet zo hoog – 2.20 ongeveer. Ik plaats binnenkort den plattegrondje – kan ik beter uitleggen wat ik wil.

   Like

  1. Oh, geen probleem hoor. Het is in West aan de osseweistraat. Vanaf de straat zie je de school niet, het staat op een binnenplaats. Er staan op de binnenplaats zelfs nog 2 andere schoolgebouwen, eentje is al af. Dat is de duyststraat. Wel gek dat je rond een huizenblok loopt en geen idee hebt dat er in het blok 3 oude scholen staan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s