Konnichiwa/01

Zo, ik heb eindelijk de tijd genomen om de foto’s van mijn vakantie van 2 jaar terug uit te zoeken. Kan het nog? Een blogbericht schrijven over een vakantie in 2014? 2014 was een hectisch jaar voor mij en mijn familie. Mijn vader is in dat jaar overleden. Na een periode van veel geregel, stress en werken was ik wel toe naar een plek ver weg van huis. Samen met mijn lief hebben we besloten om naar Japan te gaan. Het was een land dat heel lang op mijn verlanglijstje stond. In november pakten we het vliegtuig.
We maakte een rondreis van Tokyo naar het meer Kawaguchi, naar de hete waterbronnen van Okuhida in de besneeuwde Japanse Alpen en via de Kiso Vallei naar Kyoto – de tempelstad. En toen weer terug naar Tokyo. Het was de juiste keuze. Japan in herfstkleuren is oh zo kawaii!
japan_12japan_02japan_13japan_11japan_19japan_01Tokyo is overweldigend maar ik voelde mij direct op mijn plek. Dit keer val ik niet op met  mijn met zwarte haren en mijn kleine postuur. Overal om me heen zie ik schattige speelgoed met als contrast een winkel van 5 verdiepingen met allerlei sex speeltjes. Ik kan met hartelust shoppen en op elke hoek kan ik een grote kom udon noedelssoep eten – comfort food op zijn best. Vanzelfsprekend bezochten we een rommelmarkt en een aantal vintage winkeltjes. En ja, uiteraard kocht ik een tweedehandse kimono!
japan_10japan_05japan_03japan_14japan_15japan_16

Is het mogelijk om een pretpark te bezoeken en een prachtig meer waar de berg Fuji op zijn allermooist is op 1 dag? Ja, natuurlijk! In de bus op weg naar het meer Kawaguchi kreeg mijn lief een wild idee. De bus reed langs het pretpark –  Fuji-Q Highland en we besloten om met onze zware bagage uit te stappen op zoek naar vertier. Gelukkig heeft Japan overal grote bagagekluizen, dus de koffer konden we zo kwijt. Na een dag vol achtbanen, griezelhuizen (het grootste ter wereld, met echte acteurs die als zombies achter je aan strompelen!) en schone natuur gaan we op weg naar de hete bronnen van Okuhida. Een paar dagen in het warme water weken onder de vallende sneeuw en lekker tot rust komen.
japan_04japan_06japan_09japan_07japan_18japan_20japan_21japan_17

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s