De Buit is binnen

Zoals elke fervent kringloopster, kijk ik al weken uit naar Koningsdag. De enige dag dat heel Nederland verandert in een grote rommelmarkt. Maar de voorspellingen voor het weer zagen er niet al te best uit. Wordt het een herhaling van vorig jaar? Guur, regen en koud? Of herleven we de gloriejaren waarbij de zon de hele dag schijnt en dat op elke straathoek een kleedje ligt?
Mijn ideale vlooiroute zijn de vrijmarkten van Kralingen in Rotterdam, Rotterdam centrum, Schiedam centrum en Delft te bezoeken. Door mijn dikke buik – ik vertel er later meer over – , heb ik me deze keer beperkt tot twee markten. Ik had – al deed het pijn aan mijn hart – geen puf meer.
koningsdag2017_08koningsdag2017_07
Op de eerste vrijmarkt die ik bezocht, op Rozenburgpark in Kralingen zag ik een allerliefst lichtblauw hobbelpaard.

Ik: Hoeveel vraag je voor het paard?
De verkoopster: 10 euro

Het paard is zo leuk, ik wil hem! Maar ik twijfel, heb ik het nodig? Toch maar niet meenemen? Er draait een filmpje in mijn hoofd af – waarin mijn lief bijna smeekte om niet teveel spullen mee naar huis te slepen nu we nog bezig zijn met De Grote Schoonmaak. Terwijl in mijn hoofd een heuse tweestrijd gaande was, pakte ik het hobbelpaard om beter naar te kijken. En toen viel er een handvat af.

De verkoopster met een lichte paniek in de stem: Ja, hij is een klein beetje stuk. Ik wilde je dat nog zeggen. 5 Euro dan maar?
Ik: JAAA! Is goed!
koningsdag2017_01
In één van de plastic handvatten zit een grote scheur. Iemand nog ideeën hoe ik deze zo goed mogelijk kan repareren? Ik dacht aan secondelijm.

koningsdag2017_02
De eerste buit is binnen, en wat voor één! Ik ben ineens bevangen door de rommelmarktkoorts. Nu snel naar Delft, op zoek naar het volgende juweeltje. De zon scheen en het was gelukkig nog niet heel druk. Met een slakkentempo door de straten slenteren is mijn grootste schrikbeeld, er moet gescoord worden. Na elke minuut kan er een mogelijke schat verdwijnen in andermans tassen! Hup, hup, hup!
Als de adrenalinekick na een paar uur wegebt, en mijn pijnlijke benen weigeren nog een stap te zetten weet ik dat het nu geen zin meer heeft om verder te gaan. Op weg naar huis bekijk ik even de buit. Een beetje karig, maar ik ben tevreden! Ik vond nog een oud Alain Grée boek over treinen, een leuk Ambi speeltje en felgekleurde prenten over het verkeer. Ik zag mooie spulletjes maar er was geen sprankel. Word ik te selectief? Of heeft Marie Kondo – de japanse opruimguru –  mijn gedachte in haar greep?
koningsdag2017_06koningsdag2017_05koningsdag2017_04koningsdag2017_03

5 gedachten over “De Buit is binnen

  1. Dank je. Je moet ook wat spullen verkopen! Je gaat over een maand op wereldreis, wat moet je nog met spullen die je niet meer nodig hebt ;-). Spannende en leuke tijden komen eraan voor jou!

   Like

 1. Wat een aanwinst, het hobbelpaard. Een idee om er een luchtige plant in te zetten (aspergeplant o.i.d.)?
  Het is de moeite om voor de reparatie van het handvat te zoeken bij materialen van autoherstelbedrijven.
  Heb je de vloervaas ook gekocht? Waanzinnig! Bij ons in Lelystad alleen tweedehands spullen van de Action, kort samengevat.

  Like

  1. Met de hobbelpaard ben ik heel blij mee:-). En bedankt voor de tip! Ik zal eens een autobedrijf gaan bezoeken. Ik heb de vloervaas niet gekocht. Ik vind het mooi om naar te kijken maar het past niet zo bij mij. Ik denk ook dat er eenhoog prijskaartje aanhangt, maar niet gevraagd. Misschien ook beter zo, als het 5 euro was kon ik het ook weer niet laten staan ;-).
   Zo teleurstellend als je een rommelmarkt bezoekt en je ziet alleen actionachtige spulletjes. Lelystad, de stad, bestaat ook niet zo heel lang? Ik denk altijd dat een oudere stad meer oude spulletjes heeft. Maar nu ik zo terugkijk wat ik zag in Delft, was er ook niet zo heel veel oude meuk. Ik zag wel weer veel handelaren in oud spul, maar niet echt bij particulieren. Ik ben daarom ook alleen naar de vrijmarkt in kralingen geweest (dure wijk in Rotterdam) en niet naar het centrum, meestal kleding en veel nieuwe spul en soms 1 of 2 kraampjes met een beetje vintage.
   Een plantje in een babykamer had ik helemaal niet aan gedacht! Je denkt ook meer in knuffels en andere prul, maar een plantje brengt inderdaad meer luchtigheid. Dank je wel voor de tips!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s