A New Home in a Old School/05

Leuk nieuws! We krijgen vandaag de sleutel van ons huis in de oude school. De casco aannemer van der Pol, is klaar met de renovatie. Nu kunnen we zelf verder gaan klussen.

Een kleine samenvatting. Begin 2016 mochten we samen met 5 andere koppels de oude school verbouwen. De bedoeling was dat we in 2017 zouden beginnen met de renovatie. Maar door allerlei obstakels was het uitgesteld naar 2018.

De obstakels: de vorige bewoners wilden niet dat de functie van het pand van werken naar wonen veranderde. We moesten netjes wachten op de bezwaartermijnen. Gelukkig was er geen gegrond bezwaar en konden we verder. Ondertussen zette ik een klein jongetje op de wereld:-). Een andere obstakel, de fundering was niet optimaal. Deze werd aangepakt dus de basis zit nu wel goed. Ondertussen stegen de bouwprijzen. Voor ons werd het ook een tweestijd of we nog mee wilden doen met het project. Het huis werd duurder dan we oorspronkelijk hadden begroot. Maar wonen in oud schoolpand, op een binnenplaats met een grote gezamelijke tuin. Waar vind je dat nog in een grote stad? 
Om wat geld te besparen besloten we een deel zelf te slopen voordat de casco aannemer aan de slag zou gaan. Helaas konden de oude tegels niet gered worden. Er komt namelijk een dikke insolatielaag van 10 cm erop. Als het geglazuurde tegels waren geweest had ik geen problemen met koude winters en hoge energierekeningen. Maar wat we wel bewaren zijn de oorspronkelijke muur met de gang en de oude kozijnen. 

De volgende post laat ik zien wat de indeling wordt van ons huis. En wat er is veranderd aan de buitenkant van het pand

2 gedachten over “A New Home in a Old School/05

  1. Ik heb bewondering voor dit soort projecten en voor zelfbouwers! Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat. Succes met alle keuzes die moeten worden gemaakt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s