Het meisje met de parel

Mijn zondagen bestaat voornamelijk uit opruimen, wasjes doen, een wandeling maken of een rommelmarkt bezoeken. Maar soms zit je op de bank en wil iets te doen maar je weet niet wat. Een echte zondag-ik-verveel-me-rot-dag. Met deze DIY vermaak je jezelf een paar uurtjes mee.
meisjemetdeparel_06
Mijn woonkamer is een grote speelruimte. Ik schuif met spullen, op gevoel hang ik ergens een schilderij op, ik beplak de muur met papieren ornamenten en ik vind het leuk om met tape iets te creëren.
Het is inmiddels een traditie geworden dat ik met kerst een muurversiering maak met washi tape. Bij elk ontwerp denk ik na of het makkelijk te maken zal zijn. Ik kies altijd voor simpele geometrisch vormen waarbij je goed kunt zien wat het moet voorstellen.
Ditmaal wil ik iets anders proberen; ik wil een iconische figuur uitbeelden. Ik was benieuwd of je met versimpelde lijnen de oorspronkelijke vorm nog zou herkennen?meisjemetdeparel_01
In mijn eerste poging heb ik het gewone formaat tape gebruikt, maar het maakte de vorm vrij plomp. Voor even vreesde ik dat mijn tape-projectje was mislukt. Gelukkig had ik nog ergens een rolletje dunnere tape liggen. Ik ben blij met het resultaat, maar van de zachtroze kleur ben ik minder enthousiast, het valt een beetje weg.
En als ik aan iets erger moet het ook direct anders. De volgende dag heb ik een andere kleur tape gekocht en ben weer aan de slag gegaan, maar dit keer met een kleine twist.
meisjemetdeparel_10
Hoe heb ik het gedaan?
Er zijn drie manieren om het te maken. De makkelijkste is via een beamer, de figuur op de muur projecteren. Helaas heb ik geen projector (maar misschien moet ik er maar eentje aanschaffen als ik blijf spelen met tape).
Je kan het ook uit de losse pols proberen.
En de derde: de meest tijdrovende aanpak, al valt dat zelfs ook nog wel mee.
meisjemetdeparel_03meisjemetdeparel_04meisjemetdeparel_07meisjemetdeparel_08meisjemetdeparel_09
Wat heb je nodig?
– papier
– scherp mesje
– potlood
– dunne tape
– prikker
– waterpas

1. Je print de acht printjes. Zet in de instellingen, een vinkje aan bij ‘scale to fit media’. En print ze liggend of landscape.
2. Plak de printjes netjes opelkaar
3. Prik met een dun scherp voorwerp gaatjes op alle hoekjes van het figuur
4. Hang de grote print op de plek waar je het wilt hebben.
5. Door de kleine gaten kan je nu met een potlood kleine zwarte puntjes zetten. Haal de print weg en plak deze eventueel in de buurt als voorbeeld.
6. Verbind de getekende puntjes met tape. Blijf naar het geprinte figuur kijken als je het even niet meer weet.
7. Snij al de overtollige tape weg met een scherp mesje
8. Heb je nog even zin? Dan kun je verticale lijnen toevoegen. De ruimte van de lijnen is het formaat van een een normale tape. Ben je een perfectionist als ik? Gebruik een waterpas om te kijken of de lijnen recht zijn.

 

6 gedachten over “Het meisje met de parel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s