Wontons met tofu

Het is herfst! Het wordt steeds kouder en frisser. Ik zoek de warmte op! Misschien dat de meeste verlangen naar een bord met stamppot verlang ik naar een dampende kom met wontons of noedels – het komt door mijn Chinese bloed!
Dit gerecht heeft mijn lief en ik verzonnen voor een vriend die geen vlees eet. Normaliter vul je wontons met kip, varkensvlees of garnalen. Het fijne aan wontons is dat je allerlei vullingen kan verzinnen, fijngesneden wortels of bamboe. Of voor extra warmte, voeg je chilivlokken aan de tofumix!
256e7-ekster_wonton_010c262-ekster_wonton_0268991-ekster_wonton_03Voor 2 personen
blok tofu
bosui
lichte sojasaus
gember
sesamolie
16 wontonvellen
vijfkruidenpoeder
bouillonblok, groente
chinese kool
 
1. Kook het water met de groentebouillonblokje en 2 plakjes gember. Snij een 1/4 van de tofu en zet het in een kom.
Hak de lente-ui in dunne reepjes en rasp de gember tot je een halve eetlepel heb. Voeg 2 theelepels vijfkruidenpoeder, 2 theelepels sesamolie en 1 eetlepel sojasaus bij de tofu. Prak de tofu met een vork en meng het allemaal samen. Als je van pittig houdt kan je chili vlokken toevoegen.
2. In een ander pannetje kook het water voor de wontons. Maar als je niet veel tijd hebt kun je wontons in de pan koken met de groentebouillon.
Snijd de Chinese kool in dunne reepjes.
Neem een ​​wonton, zet wat tofu mix op een wonton. Niet te veel, want anders kan je de wonton niet goed dichtvouwen. Maak de randen nat met water en wikkel de randen samen met een beetje kracht.
3. Doe de Chinese kool in de pan met de groentebouillon en kook ze kort.
Het water voor de wontons moet op kookpunt zijn . Kook acht wontons circa 1-2 minuten tot ze bovendrijven. Wanneer ze klaar zijn, zeef de wontons. Doe de wontons in een kom. Kook de andere acht wontons en zeef ze als ze klaar zijn. Voeg de groentebouillon, chinese kool, wat sesamolie en gesneden lenteui. Je kunt wat koriander, tauge of gebakken uitjes toevoegen.
Eet smakelijk!

It’s fall! It is getting colder and fresher. I am looking for some warmth. Perhaps the most desire for a stew I go for  a steaming hot bowl of wontons or noodles   because of my Chinese blood!
My love and I invented this dish for a friend who did not eat meat. Normally you fill wontons with chicken, pork or shrimp. The good thing is that you can fill the wontons with everything – chopped roots or bamboo. Or for extra heat, add chili flakes to the tofumix.
 

Ingredients for two persons:
block tofu – spring onions – light soy sauce – ginger – sesame oil – 16 wonton wrappers – five spice powder – vegetable stock – chinese cabbage
1. Heat the pan with vegetable stock with 2 slices of ginger. Cut a 1/4 from the tofu and put it in a bowl. Chop the spring onions and grate the ginger till you have half a tablespoon. Add 2 teaspoon of five spice powder, 2 teaspoon sesame oil, 1 tablespoon soy sauce. Put it all together with the tofu. Smashed the tofu with a fork and mix it. If you like your food spicy you can add some chili flakes.
2. In a another small pan boil the water for the wontons.  But when you don’t have much time you can cook wontons in the pan with the vegetable stock. Slice the chinese cabbage. Take a wonton, put some tofu mix on a wonton. Not too much because you can’t fold the wonton properly. Make the edges wet with water and wrap the edges together with a little force.
3. Put the chinese cabbage in the vegetable stock and cook them. The water of the small pan must be on boiling piont. Boil eight wontons in the small pan. Cook them for 1-2 minutes. When they are ready,
sieve the wontons. Put the wontons in a bowl. Boil the another eight wontons and sieve them when they are ready. Add the vegetable stock, chinese cabbage, some sesame oil and sliced spring unions. You can add some coriander or bean sprouts, everything you like.
Happy eating!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s