Blinde vlek

Het rommelmarkt seizoen is begonnen! Elke vrijdag kijk even op internet of in de buurt van Rotterdam een leuke markt is op een zaterdag.
Vijf jaar geleden was ik vooral op zoek naar meubels en allerlei prulleria om mijn lege huis te vullen. Mooie meubels heb ik gevonden op verschillende markten. Ik heb zelfs teveel kleine prul verzamelt – een deel staat in mijn minishop. Maar nu zit ik in mijn ik-zoek-leuke-en-apartje-potjes-voor-mijn-plantjes fase. Dat betekent – dat ik de bloempotten kraampje als het eerst bekijkt en dan de rest van de markt. Mijn oog is zo gefocust op potten en vazen dat ik zelf een blinde vlek heb gecreëerd voor al het andere.
Dit vreemde – curieus object zag ik pas toen ik een derde rondje liep op markt in Ugchelen afgelopen zaterdag. Liefde op het eerste gezicht! Hoe heb ik haar over het hoofd gezien. Uiteindelijk ben ik veel blijer met het zoutvaatje vondst dan de potten die ik gekocht heb. Ik moet weer open staan voor de verassing.Laat je totaal verrassen op een rommelmarkt? Of ben je toch op zoek naar een bepaald item?

De waterlooppein markt in Ugchelen is de moeite waard om te bezoeken. Jaren zeventig bollampen en een stoel van Pastoe Radboud van Beekum fauteuil! Vroeg gaan loont.ATLS_blindevlek_01ATLS_blindevlek_03

7 gedachten over “Blinde vlek

 1. Dat van die blinde vlek is heel herkenbaar: ik ben zelf nogal verzot op de Schotse ruit/tartan. Als ik op een vlooienmarkt kom scan ik altijd hierop….en blauw/wit serviegoed. Ik ga alleen niet zo vaak meer omdat ik juist wat spullen kwijt wil 🙂

  Like

  1. Blauw en wit serviesgoed scan ik ook altijd :). Ik zou eigenlijk ook niet meer moeten rommelmarkten maar ik kan het gewoonweg niet weerstaan ;). Gaat het goed met spullen wegdoen?

   Like

 2. Ik moet ook kunnen scannen, anders zie ik door de bomen het bos niet meer. De afgelopen maanden zoek ik ook bloempotten. Het is waarschijnlijk maar goed dat ik van alles mis, want het huis wordt steeds voller.
  Hier in Lelystad is een geweldige particuliere kringloop, boordevol van alles en nog wat. Sinds een tijdje is er een jong meisje aan het reorganiseren en zij weet waar alles is. Vraag ik naar stempels, dan wijst zij mij een kist boordevol.

  Like

   1. Dank je! Ik zou eigenlijk ook moeten minderen met het bezoeken van rommelmarkten en kringloopwinkels. Maar moeilijk te weerstaan. Als ik in de buurt ben van lelystad ga ik zeker de kringloop bezoeken. Dank je wel voor de tip. Ennuh je kan niet genoeg hebben van mooie bloempotten 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s