A New Home in a Old School/02

Hey, Heis! Hoe gaat het met jullie huisje? Zijn jullie al aan het klussen?
Nee, helaas nog niet. En dat gaat ook pas met in 2017 gebeuren, mits alles meezit. Er gebeurt momenteel niet zo erg veel maar er moeten wel binnenkort grote beslissingen gemaakt worden. Over een maand moeten we een architect uitkiezen! Uiteindelijk kan je droomhuis in sketch up tekenen en laten uitvoeren. Maar ik denk dat een architect een toevoeging is voor onze toekomstige huis. We hebben al met een aantal verschillende architectenbureau’s een kennismakingsgesprek gehad – krft, Droomhuisfabriek en Villa NovaMet alle drie bureau´s hadden we een klik en alle drie hebben ze elk hun specialiteiten. Jeetje, moeilijk kiezen zo. Ik twijfel ook nog of we met een architect in zee moeten gaan die een sterke eigen stijl heeft of dat we een architect kiezen die graag onze woonwensen invult. Iemand ervaringen met uitkiezen van een architect?
Er komt een namelijk een grote gezamenlijk tuin en ik heb geen behoefte aan een dakterras, het waait ook vaak in Rotterdam. In plaats daarvan zou ik heel graag een soort glazen huisje op het dak willen vol met groene planten. Of een glazen hokje in een ruimte. Geen idee of het betaalbaar is.
De volgende update probeer ik een filmpje te maken van de school.
ATLS_huis_02
Studio Nauta

ATLS_huis_04
Apartment Therapy

5 gedachten over “A New Home in a Old School/02

 1. Prachtig zo’n glazen wand! En ik vind het heel tof dat jullie je ‘interior goals’ zomaar waar gaan laten maken. Voor velen is dat toch een hele investering. Succes met jullie huisje!

  Like

  1. Ik heb zin in de verbouwing! Maar het is nog niet zeker of er een glazen wand erin komt:). We zitten nu in de fase dat we allemaal gekke wensen bedenken. Grote kans dat het onbetaalbaar wordt voor ons, maar wie weet de architect een goedkopere variant om zoiets te creëren.

   Like

 2. Wauw, ik lees je blog voor het eerst, met dank aan je gastblog op Team Confetti en wat een tof project. Ik word een beetje jaloers. Ik denk trouwens dat een goede architect heel goed naar jullie ideeën luistert (en die hebben jullie zo te lezen genoeg) en dan met nóg meer ideeën en oplossingen komt waar je zelf nooit opgekomen was om ze te verwezenlijken. Natuurlijk weet je dat uiteindelijk pas achteraf helemaal zeker, maar misschien kun je in contact komen met mensen die met je favorieten gewerkt hebben?

  Like

  1. Hoi Hermien! Goed idee om contact te zoeken naar de klanten van onze favoriete architect. Ik heb er heel veel zin in, maar vind het ook erg eng. Ik snap niet waarom, want het enige wat mis kan gaan is vertraging of de uitwerking is anders dan in de werkelijkheid. Of geld is op. Als je het leuk vind dan schrijf ik af en toe een update. Vanavond gaan we naar een presentatie van de casco architect. Die de buitenkant van het gebouw, en de indelingen gaat doen.
   groetjes!

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik snap je zenuwen wel hoor, het gaat toch om je huis waar je nog heel wat jaren naar je zin wilt leven. Updates vind ik superleuk, ik ben dol op vebouwingen (misschien ooit nog eens van een eigen huis).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s