Schop onder je kont

In het voorjaar van 2016 ga ik naar Zuid – Afrika voor een bruiloft. De broertje van mijn lief gaat trouwen met zijn zuid afrikaanse vriendin! Super! Ik heb er heel veel zin in.
Maar dit keer wil ik op de foto zonder een dubbelkin en hamsterwangen. En een zomer zonder schurende dijen, hallelujah! Mijn eeuwige strijd met de kilo’s. Ik heb totaal geen wilskracht op gebied van lekker eten. Ik moet dit keer echt werk van maken. Ik weeg nu 84 kilo – zelfs de cijfer 8 ziet er dikkig uit. En ik wil graag naar een 7. Begin december ben ik begonnen met hardlopen en ik let extra op wat ik eet. Elke avond draai ik met een spiralizer slierten van mijn groenten – courgette is mijn nieuwe pasta. Ik maak zelfs een geïmproviseerde nasi van rettich.
Om mezelf te blijven motiveren ontwierp ik een leuke illustratie met een pakkende tekst. Je kan jezelf wel pamperen met lieve woorden maar soms heb je gewoon een schop onder je kont nodig! Ik plakte het op mijn keukenkastjes en koelkast – mijn danger zone.

Natuurlijk kan je op 1 januari met je nieuwe voornemens beginnen. Maar waarom niet nu? Midden in een week, op een woensdag! Ik wil zelf graag een cursus spaans volgen. En ik zou graag meer willen kalligraferen.
Wat zou jij nog willen leren, ondernemen of veranderen?
Kom op, geef jezelf een schop en begin nu aan je nieuwe ik! En om jezelf te blijven motiveren kan je dit plaatje downloaden en printen.
ATLS_schop.jpg

 

7 gedachten over “Schop onder je kont

  1. Dank je Denise! Het geeft wel een hoop rust als jezelf accepteert hoe je bent:-). Ik hoef geen maat 36 meer maar met 84 kilo bij 1,58 cm is ook ongezond voor mij. Het gaat me lukken! Fijne feestdagen! x

   Like

 1. Ja hoor, de kilo’s tellen hier ook. Mij helpt het om slanke dame’s te bekijken. Ik ben ook alweer begonnen op te letten. En komend jaar ga ik de moeheid te lijf met een intensief programma. Dat zijn weer genoeg doelen voorlopig.

  Jij succes! Goed bezig! Hou vol!

  Like

 2. Leuke poster! Leuke voornemen kalligraferen. Afvallen lijkt mij wat minder. Gelukkig heb ik daar niet echt last van.
  Mijn voornemens zijn: meer lachen, meer zelf creatief aan de slag gaan en dat mijn bedrijfje gaat lopen.
  Groetjes Fijne dagen!

  Like

  1. Mooie voornemens! Ik denk na de verhuis gedoe dat je meer kan focussen op je creativiteit en van daaruit gaat je bedrijfje lopen! Ik vind meer lachen ook een goede! Ik doe mee:-)
   Fijne dagen, Afke!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s