Gouden draadje

Ik kon een paar dagen terug niet in slaap vallen. Ik lag in het donker te staren en allerlei gedachtes kwamen langs. Opeens kreeg ik een gouden idee. Een fonkelende ster op een tafelkleed naaien. Een makkelijke diy om uit te voeren! Als ik een leuk idee in mijn hoofd heb wil ik meteen de volgende dag uit proberen.
Ik had nog een oud tafelkleed in huis, dus ik wilde eerst uitproberen of het idee in mijn hoofd net zo mooi wordt in werkelijkheid. Ik heb de mooiste gouden draad gevonden. Het goud valt helaas bijna niet op op het lichte kleed, dus ik ga aankomende zaterdag een iets donkere stof kopen. Maar ik ben trots op mijn eerste test, en ik wilde het meteen met jullie delen. Met deze diy heb je een perfect zelfgemaakt kadootje voor geliefden of voor jezelf. Het is niet moeilijk om te maken, maar je moet wel goed opletten dat je de ster goed overtrekt op het kleed. En een beetje vaste hand hebben tijdens het naaien is wel handig.

Mijn eettafel is een grenen tafel van ikea van 120 cm bij 75. De ster is precies goed qua formaat. Probeer eerst wel op je eigen tafel om te kijken of de ster niet te klein of te groot is. En natuurlijk kan je ook andere kleur draad gebruiken dan goud. Rood ofzo! Maar in het kader van kerst en een ster vond ik dit mooi passen.
Onder de werkbeschrijving vind je een plaatje van de ruit, die je kan uitprinten.
ATLS_kleed_01ATLS_kleed_04ATLS_kleed_03ATLS_kleed_02

Wat heb je nodig
goudkleurige naaigaren – tafelkleed – naaimachine – liniaal – potlood of kleermakerskrijt – fineliner

1. print de figuur en knip de ruit uit
2. vouw de tafelkleed in de lengte en dan in de breedte. met een gekleurd draadje markeer je het middenpunt
3. strijk het tafelkleed dubbel gevouwen in de lengte. zodat je een rechte lijn heb in het kleed.
4. zet de geprinte ruitvorm vanaf de markeerpunt precies midden op de gevouwen lijn. let op dat je de bovenste punt en de onderste punt precies op de gevouwen lijn zet. zet het met spelden vast.
5. markeer de punten met een fineliner met een klein stipje
6. verbind de punten met een kleermakerskrijt of potlood met behulp van een liniaal
7. leg de uitgeknipte ruit tegenover de net getekende ruit en herhaal dit weer. tot je alle 8 ruitjes heb getekend.
8. naai eerst de binnenste rechte lijnen. wil je voor een subtiele ster gaan dan naai je de getekende lijnen 1 maal. ik heb het 2 keer gedaan ~ zo wordt de ster iets opvallender. of gebruik een leuke steek op je naaimachine.
9. naai de lijn er omheen. moet je draaien? laat de naald van de naaimachine in de stof zitten ~ zo kan je de stof makkelijk laten draaien zonder dat je verschuift. ik heb twee keer de omlijning genaaid.
10. knip alle losse draadjes weg.
11. veel plezier met je kerst tafelkleed!
ATLS_kleed_08ATLS_kleed_07ATLS_kleed_06ATLS_kleed_05
ATLS_kleed_10ATLS_kleed_14ATLS_kleed_09ATLS_kleed_12

3 gedachten over “Gouden draadje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s