Vurrukkulluk bananabread met amandelmeel

Ik ben in de ban van de voedselzandloper. Die eetwijze is voor mij de beste manier om af te vallen. Maar wat moet ik doen als ik trek heb in iets zoets? Ik kan niet zo lang zonder een klein ijsje of een taartje en heb niet altijd zin in een appel. Ik las op meerdere blogs het boek – Het
voedselzandloperkookboek van Pauline Weuring – en was er erg benieuwd naar. In de winkel zat ik een half uur te bladeren – een teken dat ik het moet hebben! Ik kocht het vooral vanwege de simpele en makkelijke gerechten, mooie foto’s maar vooral de heerlijke toetjes en tussendoortjes. De meeste recepten voor het avondeten zijn voor mij een beetje te simpel – maar ideaal voor iemand die weinig tijd heeft om te koken.

Het eerste gerecht dat ik maakte was de bananabread. Mijn eerste poging mislukte. Ik kocht amandelmeel bij een Turkse winkel – en de meel zag er een beetje grof uit. De cake was erg bros en viel uit elkaar toen ik de cake uit de cakevorm probeerde te halen. Misschien komt het ook omdat ik alles met de hand deed in plaats van een keukenmachine? Maar verder was de cake heerlijk ook al zag het eruit als een smeuïg hoopje.

Poging twee – ik gebruikte dit keer het amandelmeel van De Tuinen – veel fijner van structuur. En de cake was goed gelukt! Ook deed ik stukjes pure chocolade erbij – nog lekkerder. Bananabread is een verrukkelijk tussendoortje, je mist het -slechte!- witte meel niet.

p.s een kijkje achter de schermen – zo ziet mijn keukentafel er vaak uit als ik eetfoto’s voor mijn blog:-) – een rommeltje dus, hahaha
60cca-ekster_banaan_02a7d81-ekster_banaan_01
3 rijpe bananen
50 gram dadels, zonder pit
3 eieren
150 gram amandelmeel
1 1/2 theelepel baking soda
snuf zout

1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Pureer de bananen met de dadels glad in een keukenmachine – ik deed dat met een vork en ik sneed de dadels klein
3. Klop in andere kom de eieren met een snuf zout luchtig
4. Meng de bananenpuree met de eieren
5. Spatel het amandelmeel door het beslag en voeg de baking soda toe
6. Zorg dat er een egaal mengsel ontstaat
7. Vet een cakevorm in met een bakspray
8. Giet het mengsel in de vorm en bak het bananabread  in ongeveer 45-50 minuten af.
9. Wordt de bovenkant tussentijds te donker? dek deze dan af met een stukje bakpapier
10. Het bananabread is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt
11. Laat de cake afkoelen op een rooster

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s