Rissa’s eenpans ovengerecht van bieten en peertjes

Deze maand is mijn tijdelijke verslaving – bieten! Afgelopen week maakte
ik een carpaccio en nu maak ik er een ovengerecht van. Gebaseerd op een
voorgerecht uit het kookboek van Het voedselzandloper van Pauline
Weuring – iedereen heeft het boek, volgens mij? Maar aangepast door mijn
mede superontwerpster Rissa.
Volgens het originele recept maak je dunne plakjes van bieten, peertjes
grillen, een beetje rucola, blauwe kaas, walnoten en een dressing van
witte wijnazijn en walnootolie. Rissa maakte een eenpans ovengerecht
van, heerlijk!
b6ed3-ekster_biet_03
Voor 3 personen

3 bieten
4 peren, Doyenné du Comice of Gieser Wildeman
een stuk blauwe kaas
een handje walnoten
een zakje rucola
olijfolie

dressing
1 eetlepel frambozenazijn
1/2 eetlepel honing
1 1/2 eetlepel olijfolie
1 theelepel mosterd

Was de bieten en peren. Snijd de bietjes in plakken van ongeveer 1/2 cm, en halveer ze nog een keer. Snij de peren in parten en haal het klokhuis eruit.

Doe de bieten en peren in een grote ovenschaal, besprenkel ze royaal met olijfolie. Hop, in de oven op 200 graden – 45 tot 55 minuten. Hussel het tussentijds even door elkaar.

Maak de dressing. Meng de dressing door de rucola.

Verdeel een beetje rucola over het bord. Een schep geroosterde groenten en fruit. Verkruimel de blauwe kaas over de geroosterde bieten en peren. Garneer het met walnoten.

Eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s