Lepels om op te eten

Ik ben dol op soep. Neen, ik ga je niet lastigvallen hoe je een heerlijke pompoensoep maakt.
Vandaag eet ik er alleen geen saaie soepstengel bij. Tover in plaats daarvan lepels van bladerdeeg. In de tussentijd dat de soep kookt kan je ondertussen lepeltjes maken van deeg, brood of bladerdeeg. Er zijn vele manieren  – 1. Je kan ze zo los uit de pols een omtrek van een lepel op het deeg tekenen. Een hoog zelfgemaakt gehalte ook qua uiterlijk. 2. Of je gebruikt een sjabloon. Iets meer werk want je moet de lepel uitprinten en uit het papier knippen. 3. Een uitsteekvorm die je bij Dille & Kamille kan kopen voor 1 enkele euro. De lepeltjes van deeg zien eruit of ze door een topkok zijn gemaakt. Enige nadeel, ze hebben een formaat van een theelepel.

Print de lepel en knip het uit. Vouw de plak bladerdeeg dubbel en snij de vorm uit. Hop, je kan de lepels zo in de oven bakken – 10 tot 15 minuten op 200 graden.
802b1-ekster_spoon_02856d2-ekster_spoon_040ddf6-ekster_spoon_03

2 gedachten over “Lepels om op te eten

  1. Ik heb geprobeerd om bladerdeeg lepels te bakken dat was gelukt maar mijn lepels zaten vast aan het bladerdeeeg en kreeg na het bakken de lepels niet los de lepels zaten vast aan het deeg resultaat de bladerdeeg lepels braken met worstelen om de lepels los te krijgen wat is er fout gegaan zo jammer ik vind het zo leuk om te maken maar bij mij resultaat alles gebroken graag aub advies wat ik fout heb gedaan zodat ik het nog een keer weer gaat bakken maar dan dat de lepels los er af kan halen groetjes lennie

    Like

    1. Hallo Lennie! Leuk om te horen dat je geprobeerd heb om de lepels van bladerdeeg te maken, maar jammer dat ze een beetje mislukt zijn. Hoe ik het doe is – het print van de lepel uitprinten en knip de vorm uit. De uitgeprintte vorm leg je op de ontdooide dubbelgevouwen bladerdeeg. En snij voorzichtig de vorm uit. Leg de bladerdeeglepel op een stuk bakpapier en bak ze af. Je kan zelf ook proberen om een vorm van een lepel uit te snijden om een plak bladerdeeg maar dat zag bij mij een beetje slordig uit. Succes!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s