Lemon Cheescake

Nieuwe jaar en weer dezelfde voornemens – namelijk gezonder eten, wat eigenlijk een verkapte benoeming is van afvallen, toch?

Nu ben ik al een poosje bezig met de voedselzandloper. Het principe is eigenlijk heel simpel. Probeer te minderen met frisdrank, brood, aardappelen, pasta, rijst, fastfood, koeken en ga meer noten, groente, fruit, zwarte chocolade, linzen en vette vis eten.

Met het ontbijt, lunch en avondeten weet ik mezelf wel te redden maar met toetjes ben ik hopeloos. Altijd maar de soja yoghurt verveelt ook snel. Gelukkig is er Pauline Weuring van het kookboek – Het voedselzandloper kookboek. Ze maakt een aantal heerlijke voedselzandloperproof toetjes, waaaronder dit. Door de mascarpone is de taart vrij machtig – een klein puntje is voldoende.
ekster_cake_02.jpg

LEMON CHEESECAKE

6-8 personen
100 gram cashewnoten

150 gram dadels zonder pit
1 citroen
250 gram ricotta
250 gram mascarpone
2 theelepel agaragar – verkrijgbaar bij de toko
3 theelepels stevia
springvorm 16 cm

1.Leg een bakpapiertje op de bodem van de springvorm en vet de vorm in met een bakspray.
2.Laat de cashewnoten een uurtje weken in wat water. Giet het overtollige water weg.
3. Meng de noten met de dadels fijn in een keukenmachine (ik heb het met een mes fijngehakt – gaat ook goed) en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk het goed aan met een lepel en zet het weg in de koelkast.
4. Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen met fijne rasp en zet dit apart.
5. Pers de citroen uit. Breng het citroensap al roerend met de agaragar kort aan de kook, totdat er een gelei ontstaat. Laat het mengsel afkoelen.
6. Roer de mascarpone los met de stevia en de citroenrasp.
7. Voeg de citroengelei toe en meng het goed door elkaar. Zorg dat er geen klontjes ontstaan.
8. Spatel ten slotte voorzichtig de ricotta door de massa, zorg dat het een geheel wordt.
9. Verdeel het mengsel over de vorm.
10. Laat de cheesecake in ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s