Haaienvinnensoep – zoals bij de afhaalchinees

Ik denk dat iedereen wel een keer haaienvinnensoep heeft gegeten bij de Chinees. Sommige denken dat er haai inzit maar dat is niet zo, voornamelijk ei. Ik heb wel een keer een haaienvinnensoep met haai gegeten op een bruiloft. Ik durfde niet te weigeren  – het was mijn eerste keer op een Chinees bruiloft en ik ken de ongeschreven regels niet – en ik was eigenlijk wel heel benieuwd hoe het smaakte – niet zo lekker, dus.

De soep zonder haai is eigenlijk heel simpel om te maken en wel zo diervriendelijk. Ik maak het vaak omdat het binnen 5 minuten op tafel staat.
8a673-ekster_haai02
Voor 2 personen

500 ml water
1 kip bouillonblokje
ham in dunne reepjes
prei of bosui in dunne reepjes
1 eetlepel maizena of aardappelmeel
 

1. Kook het water met een blokje kippenbouillon. Meng 1 volle eetlepel maizena met wat 3 – 4 eetlepels koud water. Giet dit mengsel langzaam in de soep en goed roeren met je pollepel.
Let op: roer maar heel eventjes om de maizena te verdelen door je soep. Maar ga niet te lang door, anders zal de maizena niet meer binden! Zodra je ziet dat de soep dikker begint te worden, onmiddellijk ophouden met roeren.
2. Kluts 1 ei in een kommetje. Pak een garde of een vork, en giet het eimengsel langzaam in de soep terwijl je met de garde klopt. Je ziet dat er kleine ei slierten ontstaan.
3. Serveer de soep heet en garneer het met ham en prei. Ik heb zelf een paar druppels hete peperolie erbij gedaan:-). Eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s