Groenterolletjes

Doorbreek je routine! En ga voor dit simpele recept. Oh zo makkelijk – vol met verse groenten en er komt geen pan in voor. Resultaat – een grote schaal vingerfood. Je moet wel even naar de toko, maar dan haal je gelijk een pak witte rijst, tofu, instant noedels en mierzoete,

schattige, gekke asian snoepjes.

 Break your routine! And go for this simple recipe. Oh so easy – full of fresh vegetables and no cooking involved. Result – a large plate of finger snacks. You have to go to the asian store, but while you are there buy a pack of white rice, tofu, instant noodles and sweet, cute, crazy asian sweets.
20262-ekster_groenterol0354e66-ekster_groenterol02c3097-ekster_groenterol01

groenterolletjes voor 2 – 3 personen
1/2 rode of gele paprika
1/2 komkommer
1 flinke wortel
1/2 ijsbergsla
75 gram taugé
1 bosje verse koriander
1 bosje verse thaise basilicum of munt
12 vellen rijstpapier

pindasaus met hoisinsaus
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels water
1 eetlepel hoisinsaus
1/2 rode chilipeper
een handje pinda’s, verpletterd
  
bosbessendipsaus
1 rode ui
1/2 rode chilipeper
3 eetlepels rijstazijn of azijn
2 eetlepels bosbessenjam

1. Schil de wortel met een dunschiller. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Hetzelfde geld voor de komkommer. Snij de groente in fijne julienne reepjes met een mandoline. Heb je geen mandoline snijd dan de groente in dunne reepjes. Behalve de tauge. Zet de groente ieder apart in een schaaltje. Pluk de blaadjes van de koriander en munt.
2. Pel de rode uien en snipper ze ultrafijn. Doe de stukjes ui in een schaal. Neem klein beetje chilipeper en snipper ze in piepkleine stukjes. Voeg ze bij de ui. Voeg de azijn erbij en dan de bosbessenjam.
3. Snij de chilipeper in piepkleine stukjes. Doe het in een schaal. Voeg de pindakaas, water en hoisinsaus toe. Meng het goed samen. Proef of de saus op smaak is, en voeg pindakaas of hoisin toe waar nodig. Strooi de pinda’s erover heen.
4. Week een vel rijstpapier in een grote kom met water. Zodra ze zacht genoeg is, haal je het er uit en leg het op een droge theedoek.  Vul het rijstpapier met de groente en sluit af met een paar blaadjes koriander of munt. Niet teveel groente, anders wordt het moeilijk dichtvouwen. Vouw eerst de zijkanten naar binnen, dan de bovenkant en probeer het strak naar beneden te rollen. Je kan de rolletjes schuin doormidden snijden voor een – ik eet in een restaurant – gevoel. Serveer het op een grote schaal met de twee dipsauzen.

Eet smakelijk!

spring rolls for 2 to 3 persons
1/2 red or yellow pepper – 1/2 cucumber – 1 large carrot – 1/2 iceberg lettuce – 75 grams of bean sprouts – 1 bunch fresh coriander – 1 bunch fresh Thai basil or mint – 12 sheets of rice paper
peanut sauce with hoisin sauce
2 tablespoons peanut butter – 2 tablespoons water – 1 tablespoon hoisin sauce – 1/2 red chilli pepper – a handful of peanuts, crushed
sweet and sour dipping sauce
1 red onion – 1/2 red chilli – 3 tablespoons rice vinegar or vinegar – 2 tablespoons blueberry jam

1. Peel the carrot with a peeler. Halve the peppers and remove seeds. Cut the vegetables into thin julienne strips with a mandolin. Do you not own a mandolin then cut the vegetables into thin strips. Except the bean sprouts. Put all the vegetables separately in a dish. Pick the leaves of the coriander and mint.
2. Peel the red onion and chop ultrafine. Put the onion in a bowl. Chop the chilli into tiny piece. Add them to the onion. Add the vinegar and the blueberry.
3. Cut the chilli into tiny pieces. Place it in a bowl. Add the peanut butter, hoisin sauce and add water. Mix well together. Taste, add hoisin or peanut butter as needed. Sprinkle peanuts on top.
4. Soak a sheet of rice paper in a large bowl with water. Once they are weak enough, take them out and place it on a dry towel. Fill the rice paper with the vegetables and finish with a few coriander leaves or mint. Not too much vegetables, otherwise it becomes difficult to fold. First fold the sides inward, then the top and try to roll down tightly. You can cut the rolls in half diagonally for a – I eat in a restaurant feeling -. Serve on a large scale with the two dips.
Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s