Carpaccio van bietjes

Gisteren aten we zelfgemaakte pizza’s – gebakken op een pizzasteen! Ik aanbid de pizzasteen. De korst wordt veel krokanter. En als ik brood of focaccia bak rijzen ze beter in de oven. Ik heb de mijne bij de Lidl gekocht voor een klein prijsje. Maar wat ik eigenlijk wilde vertellen was dat ik geen zin had in een groene salade bij de pizza. Deze keer was het tijd voor dieprode bietjes! Ik sneed de bietjes met een mandoline -de Benriner aka De Bennie – in dunne plakjes. Een beetje geitenkaas, walnoten, rucola en een lekkere dressing en klaar is kees. Lekker ook!
d9fd3-ekster_biet_03
Voor 2 personen
3 biologische voorgekookte bietjes
geitenkaas
walnoten
rucola

dressing
1 eetlepel frambozenazijn
1/2 eetlepel honing
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel mosterd

 Snijd de bietjes met een mandoline in dunne plakjes. Maak de dressing. Leg de plakjes bietjes mooi op een bord. Verkruimel de geitenkaas en de walnoten – verdeel het over het bord. Een beetje rucola in het midden en besprenkel de carpaccio met de dressing. Eet smakelijk
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s