Colombia/01

Bogotá – een stad van 8 miljoen inwoners. Daar begint mijn Colombiaans avontuur. Een metropool omgeven door hooggebergte. Kleurige koloniale huizen met rode dakpannen in combinatie met hoge moderne gebouwen. Vanaf de Cerro de Monserrate heb je een prachtig uitzicht over de stad. La Candelaria ~ een levendige oude centrum met zijn kleurige streetart op de vele plekken. Maar naast de drukte van de stad spotte we ook vliegensvlugge kolibri’s tijdens een wandeling in de botanisch tuin.

Mijn dag is niet compleet zonder een glas verse mangosap. Op elke straathoek staat er een fruitkraampje met gesneden fruit of sap. Lekker uit eten bij de bekende restaurant Andrés Carne de Res, met het meest hysterisch en fantastische interieur! De taxi’s zijn spotgoedkoop. Of reizen als een local – een bus pakken bij de Transmilenio. De wekelijkse autovrije zondag geeft de stad even wat ademruimte. Op een rommelmarkt struinen op zoek naar de vele mariabeeldjes of lekker fietsen op de autoweg. Of bezoek het Museo de Oro – het Goudmuseum. Bekijk de fascinerende collectie gouden objecten uit de periode van voor de komst van de Spanjaarden. Vol inspiratie loop je weer naar buiten.
Het bruidsfeest was fantastisch! Colombianen weten hoe ze een feestje moeten geven. Jong en oud – iedereen kan salsa dansen. Met gekke feesthoedjes en exotische maskers dansten we tot in de kleine uurtjes.

Van de hoogvlakte van 2600 meter naar de kust. Santa Marta is de oudste stad in Colombia. Een kleine havenstad met een relaxte vibe. Met een kleine bus – volversierd met maria relieken – gaan we naar een afgelegen plek – Palomino a guajira. Zon, palmbomen en een ruisende zee. Met een glimlach lig ik in een hangmat. Even bijkomen van de drukte van de stad.

Where I eat/sleep/do
In Bogotá sliep ik in de Book Hotel. Rondom de hotel heb je aantal leuke hippe restaurantjes zoals Mini-mal. Overdag kan je zo op straat een taxi pakken maar s’avonds kan je beter via de app TAPSI of Easy Taxi bestellen. Je kan ook met de Transmilenio reizen. Daarvoor heb je chipkaart nodig. Je kan met 1 chipkaart met meerdere personen reizen. Elke weekend is er een leuke rommelmarkt bij San Alejo. En aan de carrera 9 – 61 heb je een aantal betaalbare vintage winkels. Het bekende restaurant Andrés Carne de Res is echt de moeite waard om te bezoeken, de originele versie ligt een half uur buiten de stad. En het eten is heerlijk!
In Palomino verbleven we in een prachtig houten huisje met een dak van palmbladeren: El Mutay. Het eten wordt verzorgd en er is geen elektriciteit, alleen kaarslicht. Je komt helemaal tot rust en je geniet optimaal van de omgeving.

Some pictures from my holiday in Colombia. So much to see, taste and to do!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s